خودشیفتگی اختلال ایگو ست – ویتگنشتاین و روان درمانی مشکل خودشیفتگی این است که فرد خودشیفته ممکن است همه چیز را درباره خودش “بداند” فرض این است که #خود_شیفتگی اختلالی است که #روان_کاوان می توانند خارج از چارچوب آن قرار بگیرند و درباره آن نظریه پردازی کنند.اما مشکل خودشیفتگی این …
بیشتر بخوانید »سوگیریهای شناختی: اعتماد به نفس کاذب
سوگیریهای شناختی: اعتماد به نفس کاذب اعتماد به نفس کاذب (Overconfidence effect) نوعی سوگیری شناختی است که اطمینان فرد به داوریهایش فراتر از دقت عینی آن داوریها است. برخی افراد بیش از اندازه به تواناییهاشان اطمینان دارند و ریسکهای بزرگتری را در زندگی روزمره میپذیرند. تحقیقات نشان میدهد اعتماد به …
بیشتر بخوانید »اولین رابطهای را که انسان تجربه میکند – دکتر آذردخت مفید
اولین رابطهای را که انسان تجربه میکند – دکتر آذردخت مفید اولین رابطهای را که انسان تجربه میکند رابطهی کودک-مادر یا کودک-والد (والد یا جایگزین آن) است. این رابطه ویژگیهای خاص خود را دارد. کودک در رابطه گیرنده و والد دهنده است. کودک تقاضای عشق بیقید وشرط دارد یعنی نیاز …
بیشتر بخوانید »سوگیریهای شناختی: اثر چشم و همچشمی
سوگیریهای شناختی: اثر چشم و همچشمی اثر چشم و همچشمی (bandwagon effect) نوعی سوگیری شناختی است که طی آن، فرد عملی را فقط به این دلیل انجام میدهد که دیگران نیز دارند همان کار را میکنند. در این حالت فرد به باورهای خود توجه چندانی ندارد و پس از اینکه …
بیشتر بخوانید »کنترلگری و رابطه آن با خشنودی؛ نه کنترل کن نه تن به کنترل بده!
کنترلگری و رابطه آن با خشنودی؛ نه کنترل کن نه تن به کنترل بده! – دکتر علی صاحبی ? تئوری انتخاب به افراد یاد می دهد که به هیچ آدمی اجازه نده تو را کنترل کند، و هیچ تلاشی برای کنترل انسان دیگری نکن! چون چه بخواهی کنترل کنی یا …
بیشتر بخوانید »چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کرد؟
چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کرد؟ انجمن روانشناسی آمریکا مطرح کرده است زمانی که چهار نشانه زیر در شما وجود دارد باید به روانشناس مراجعه کنید: زمانیکه شما به مدت طولانی و درحد ناتوان کننده ای احساس درماندگی و غم می کنید، و به نظر می رسد مشکلتان با …
بیشتر بخوانید »تجربه طلاق والدین و اثرات آن بر کودکان
تجربه طلاق والدین و اثرات آن بر کودکان در سرتاسر جهان هر ساله از هر چهار کودک، یکی از آن ها تجربه طلاق والدین را دارد و افزایش آمار کودکانی که والدینشان طلاق گرفتهاند یک پدیدهی جهانی است. فرزندان در سنین و مراحل رشدی مختلف واکنشهای متفاوتی نسبت یه این …
بیشتر بخوانید »آیا هدف از بهداشت روان زندگی بدون اضطراب است؟
آیا هدف از بهداشت روان زندگی بدون اضطراب است؟ دکتر نیکلاس کامینگز – رییس انجمن روان شناسی امریکا- می گوید: “رهایی از بند اضطراب نه ممکن است و نه مطلوب” اگر ما از بند هرگونه اضطراب جستیم، در ان صورت خود را از سازنده ترین محرک برای زندگی و بقا …
بیشتر بخوانید »غلبه بر کمال گرایی
غلبه بر کمال گرایی کمال گرایی (perfectionism)، در بسیاری از مواقع، باعث گرایش فرد به سمت رفتارهای اجتنابی میشود؛ اعمالی که به منظور کاهش یا فرار از اضطراب در یک موقعیت خاص، انجام میشوند. یکی از معمول ترین دلایل اجتناب در افراد کمال خواه، ترس از شکست است؛ که این …
بیشتر بخوانید »